WordPress 3.3 „SONNY“ – нова версия с повече потребителско изживяване и други интересни промени.

by Андон Иванов on 19.12.2011

От няколко дни, вече можете да си изтеглите новата версия на WordPress с кодовото име „SONNY„, посветена на великият саксофонист Sonny Stitt. Естествено, ако вече имате инсталиран WordPress, можете да си го ъпгрейднете до най-новата версия, директно от администраторският панел.

Както при всеки ъпдейт и тук имаме купища оправени проблеми и оптимизиране на работата на блог платформата, но освен това има и някой видими промени:

  • По-добър adminbar, който е доста по-полезен от преди и реално върши доста полезна работа, като имате достъп до най-често ползваните функции само с няколко клика;
  • Промяна на ъплоад менаджера, като вече доста по-лесно и гладко можете да качвате вашите файлове в системата, само с помощта на drop-down функцията;
  • Вече имате възможност да импортирате публикациите си от някой от най-известните пларформи като Tumblr,Wordress.com, Blogger, LiveJurnal, TypePad и други;
  • Вече, когато редактирате публикация и някой друг прави същото, ви се появява предупреждение, че и друг в момента прави редакция.

Вероятно има и някой други по-дребни промени, но няма да се впускаме в толкова подробности ;)

Предлагам ви да хвърлите един поглед на клипчето презентация, която са пуснали от WordPress:

За финал ще кажа, че изпробвах версията и съм страшно доволен. Наистина в момента работи доста добре. Не успях да открия проблем при работата, но естествено, все още версията е достъпна само на Английски език и някой от нововъведенията в системата ще ви излизат на Английски език. Хубавата новина е, че наистина Българското общество от доброволни преводачи реагира доста бързо и предполагам, че до няколко дена непреведените функции ще са налични и на Български език.

Както споменах, новата версия е достъпна за автоматично обновяване през вашият администраторски панел или директно от официалният сайт на WordPress.

Може би ще ви е интересно да прочетете и следните статии:

Искате ли да се информирате за всичко ново покрай Професионалното блогване, преди всички останали?

Абонирайте се, чрез нашият RSS фийд или си направете напълно безплатен абонамент по е-мейл.

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация