септември 2013

7 топ съвета за начинаещи блогъри

by Андон Иванов on 30.09.2013

Някои хора твърдят, че блогването е смесица от изкуство и наука. Факт е, че няма правилен „подход” за създаването на успешен и популярен блог. Единственото, което можем да направим е да черпим опит от тези, които вече са успели. Всяка тяхна грешка или безспорно постижение може да ни послужи като указател за менажирането на нашата собствена интернет страница.

Тук ще ви представим 7 топ съвета за начинаещи „писатели”, представени от най-известните чуждестранни блогъри по света.

1. Черпете идеи от своята аудитория

Създавайте блог постове, които отговарят на най-интересните въпроси на хора, с които имате взаимодействие в социалните мрежи, съветва Дейв Ларсън, създател на @tweetsmarter. Това е прекрасен начин да събирате идеи в случай, че се чудите за какво да пишете. Помислете кои са актуалните теми, които се дискутират в момента, проучете за какво хората обичат да четат и го предоставете в своя блог. Винаги следете коментарите и статусите в по-големите социални мрежи!

2. Опознайте вашите потенциални читатели

Брайън Кларк, създател на Copyblogger, съветва – опознайте вашите читатели, по-добре от колкото те познават самите себе си. Отнема много време и предварително проучване, но накрая трудът се отплаща. Това ще ви помогне да оформяте своето съдържание така, че да е възможно най-интересно за посетителите на блога ви.

Чудесна техника за опознаване е като задавате въпроси към вашият кръг в социалните мрежи. Ако потребителите реагират добре на темата, то вече ще имате готова идея за блога.

Вижте и останалите 5 съвета за блогъри >>>

{ Comments on this entry are closed }