февруари 2012

Ако сте решили да се занимавате с професионално блогване няма как да се разминете и с добра оптимизация на вашият блог. Това е почти толкова важно, колкото и продуктите/услугите, които сте решили да предлагате на вашите клиенти/посетители. Просто няма начин да очаквате, че ще продавате, ако няма на кого да го продавате.

Естествено има много варианти вашият сайт да се сдобие с посетители, но най-евтиният като инвестиция в време и пари си остава оптимизирането за търсачки и докато рекламните кампании са моментен метод за реклама, то при оптимизацията нещата са по-скоро в дългосрочен план. Инвестирате в началото, като за рекламна кампания и после само през определен период от време поддържате темпото, така, че сайта ви да стои на топ позиции и да ви докарва посетители, след което тези потребители да ги превърнете в ваши доволни клиенти.

Днес няма да обяснявам процеса как точно да си направите цялостна оптимизация, а по-скоро да следите как се справя сайта ви в Интернет, което ще ви подскаже как да реагирате при определени ситуации или иначе казано имам намерение да ви дам сайт с много полезни SEO инструменти, които ще ви помогнат да разберете доколко оптимизиран е блога ви.

[ Прочети цялата публикация ]

{ Comments on this entry are closed }

Днес една от най-новите хостинг компании в България – Jump.bg празнува своят 1-ви рожден ден с много подаръци и отстъпки за своите бъдещи и настоящи клиенти.

За тази една година Jump.bg успя да наложи куп нови услуги на своите клиенти и да покаже, че на българският пазар има качествени хостинг услуги и то на напълно достъпни цени и най-важното с наистина високо качество.

Jump.bg беше една от хостинг компаниите, които първа добави в своят панел безплатно услугата на CloudFlare за споделен хостинг, която осигурява по-бързо зареждане и куп защити на вашите сайтове. Компанията в която за пръв път видях възможността да си направите собствено svn хранилище и мисля първата компания в България, която предлага FFMpeg поддръжка на споделен хостинг.

Услугите които предлага компанията са:

  • Споделен хостинг – 3 плана – Старт, Стандарт и Бизнес, като всеки е добре балансиран според нуждите на различните клиенти от най-обикновени блогъри до бизнес потребители с големи корпоративни сайтове;
  • VPS хостинг – отново 3 плана – VPS start, VPS Pro, VPS Super и VPS Ultimate и най-хубавото е, че можете сами да си създадете пакет, който най-точно ще отговаря на параметрите които са ви необходими за вашият перфектен VPS хостинг;
  • Наети сървъри – 3 плана – Start, Power и Monster, като отново всичко е подбрано според нуждите на различните типове клиенти;
  • Домейни – възможност да си регистрирате домейни на доста достъпни цени и най-хубавото почти винаги има промоции за отстъпки, а от вътрешен източник дочух, че скоро можем да очакваме и домейни в .bg областта ;) ;
  • Други допълнителни услуги – други услуги тясно свързани с изработката на сайтове и оптимизацията им.

{ Comments on this entry are closed }

Вероятно всеки един от вас, който има блог или сайт рано или късно ще се докосне до силата на оптимизацията за търсачки и ще иска да проследи как се справя сайта му по дадени ключови думи.

Обикновено такава проверка не изисква кой знае какви познания и не отнема много време, но само ако търсите по максимум 1-2 ключови думи или фрази, но представете си, ако трябва да следите няколко сайта? Ами ако искате даденият сайт да бъде проверен за няколко ключови думи? Ами ако трябва да следите и как се справяте с класирането в SERP-а на Google с времето? Така задачите стават доста и работата без помощен софтуер си е меко казано – досадна и еднообразна.

Ако потърсите в Google за софтуер, който ще ви помогне с тези задачи, вероятно ще откриете доста предложения и повечето ще са платени ( поне аз не успях да открия много безплатни алтернативи, който да работят добре и да си заслужава човек да ги ползва ). Именно поради тази причина днес съм решил да ви представя един безплатен инструмент, който може да върши тази работа и то с минимален брой действия от ваша страна.

Инструмента за който говоря се казва Free Monitor for Google и е разработен от една нова за мен, руска компания на име CleverStat и колкото и да е странно се предлага напълно безплатно и доколкото успях да я тествам работи коректно и много добре за безплатен SEO софтуер.

В това ревю ще се опитам да представя функциите на програмата и как работи с помощта на няколко скрииншота. Имах желанието да направя направо клип, но на този етап не ми е възможно по ред причини.

[ Прочетете цялата публикация ]

{ Comments on this entry are closed }

Факт е, че една от най-ползваните системи за професионално блогване и въобще за блогване е WordPress, което я прави една от най-разпространените блог платформи в света.

Едно от най-хубавите неща в тази система е възможността да я разнообразим с свежи теми, като по този начин освен, че правим нашият блог по-приятен за своите посетители, го правим и по-уникален на външен вид.

Именно това ме мотивира да ви представя, някой от най-новите, свежи и най-хубавото – безплатни теми за WordPress, които са излязли в началото на 2012 година. Сигурен съм, че тази година ще е още по-продуктивна за разработчиците, което ще ми позволи през известен период от време да ви представям нови забележителни теми за WordPress.

Мога цял ден да ви описвам колко добра е блог платформата на WordPress и колко много безплатни теми има за нея, но вероятно ще ви досадя, затова и смятам да преминавам към представянето на десетте най-добри теми за началото на 2012 година.

[ Прочетете цялата публикация ]

{ Comments on this entry are closed }