декември 2011

Link Building за блогове

by Андон Иванов on 30.12.2011

Днес реших да напиша някоя друга дума за Link Building за блогове, въпреки, че реално тези техники могат да се ползват за всякакъв тип сайтове или поне повечето от тях са приложими. Реших да пиша на тази тема, понеже, както знаете този проект е част от курсовата ми работа от SEO курса на Телерик и следейки форума на курса установих, че доста от хората все още се чудят как да си направят добър Link Building, въпреки чудесните лекции на лекторите.

Много бих се радвал, ако това което напиша в тази публикация, успее да помогне поне на 1 човек да разбере на практика как се случват нещата при Link Building-а и по-точно при Link Buildig за блогове.

Съветите които смятам да дам в тази публикация не са само на теория, а съм ги пробвал и при мен проработиха и вече имам няколко успешни блога с редовни посетители, които са ме открили през Google и са сметнали, че блога ми си струва да бъде четен. Малко прехвалено ще прозвучи, но не веднъж мои читатели са ми писали да ми благодарят за полезната информация, която съм им поднесъл под формата на статия. Надявам се да не ви е доскучало вече и да имате желание да прочетете и по-долните редове.
[ Прочетете цялата статия ]

{ Comments on this entry are closed }

От няколко дни, вече можете да си изтеглите новата версия на WordPress с кодовото име „SONNY„, посветена на великият саксофонист Sonny Stitt. Естествено, ако вече имате инсталиран WordPress, можете да си го ъпгрейднете до най-новата версия, директно от администраторският панел.

Както при всеки ъпдейт и тук имаме купища оправени проблеми и оптимизиране на работата на блог платформата, но освен това има и някой видими промени:

  • По-добър adminbar, който е доста по-полезен от преди и реално върши доста полезна работа, като имате достъп до най-често ползваните функции само с няколко клика;
  • Промяна на ъплоад менаджера, като вече доста по-лесно и гладко можете да качвате вашите файлове в системата, само с помощта на drop-down функцията;
  • Вече имате възможност да импортирате публикациите си от някой от най-известните пларформи като Tumblr,Wordress.com, Blogger, LiveJurnal, TypePad и други;
  • Вече, когато редактирате публикация и някой друг прави същото, ви се появява предупреждение, че и друг в момента прави редакция.

Вероятно има и някой други по-дребни промени, но няма да се впускаме в толкова подробности ;)
[ Прочетете цялата статия ]

{ Comments on this entry are closed }

Все по-често се говори в Интернет за новата технология от CloudFlare, която прави вашите сайтове по-сигурни и по-бързи, благодарение на техният CDN сървър с няколко точки по цял свят, които осигуряват по-добър достъп на потребителите до вашето съдържание, което освен, че ви спестява значително трафик към основният сървър, прави вашият сайт още по-бърз.

Всичко работи на елементарен принцип, който ще се опитам да разясня в тази статия, както и да ви помогна да ползвате тази уникална услуга и на вашите блогове.

Как работи CloudFlare?

Както вече ви подсказах малко по-горе, цялата технология се състои с това, че CloudFlare разполагат с няколко сървъра на различни места. След като вие конфигурирате и активирате услугата за вашият блог, най-общо казано всеки от тези пръснати сървъри кешира вашето статично съдържание, като му прави копие на своя сървър и след като някой потребител пожелае да достъпи съдържанието, той получава съдържанието директно от сървъра, който е най-близо до него.
[ Прочети цялата публикация ]

{ Comments on this entry are closed }

Въпреки, че доста от вас знаят какво е блог и как да си го създадат, няма вариант в който да създам сайт за професионално блогване и да не опиша процесите от самото създаване до превръщането на обикновеният блог в професионален блог, който да ви носи някакъв допълнителен доход. Именно и това е причината първата статия да е на тема „Как да създадем своят първи блог“.

Вярвам, че написаното по-долу ще бъде полезно, дори за хората които вече имат активен блог в който пишат поне веднъж седмично и е желателно да отделят 5 минути за да прочетат това което ще напиша.

[ Виж цялата публикация ]

{ Comments on this entry are closed }

От VERISIGN обявиха, че цената на домейните .com и .net ще поскъпне с около 50 цента след 15 януари 2012 година.

До сега разходите по регистрацията на .com домейн за регистраторите беше 7.34 долара и ще поскъпне на 7.85 долара, а за регистрация на .net домейн от 4.65 на 5.11 долара. Естествено тези цени се отнасят за фирмите които имат статус на регистратори, така, че реално не се знае  с колко ще вдигнат те цените на въпросните домейни.

Разликата реално не е голяма, ако разполагате с малко .com и .net домейни, но при по-голямо количество определено тази новина няма да ви зарадва и вероятно бихте предпочели да подновите изтичащите си домейни преди 15 януари.

{ Comments on this entry are closed }