ТОП 10 Нови, свежи и безплатни теми за WordPress

by Андон Иванов on 01.02.2012

Факт е, че една от най-ползваните системи за професионално блогване и въобще за блогване е WordPress, което я прави една от най-разпространените блог платформи в света.

Едно от най-хубавите неща в тази система е възможността да я разнообразим с свежи теми, като по този начин освен, че правим нашият блог по-приятен за своите посетители, го правим и по-уникален на външен вид.

Именно това ме мотивира да ви представя, някой от най-новите, свежи и най-хубавото – безплатни теми за WordPress, които са излязли в началото на 2012 година. Сигурен съм, че тази година ще е още по-продуктивна за разработчиците, което ще ми позволи през известен период от време да ви представям нови забележителни теми за WordPress.

Мога цял ден да ви описвам колко добра е блог платформата на WordPress и колко много безплатни теми има за нея, но вероятно ще ви досадя, затова и смятам да преминавам към представянето на десетте най-добри теми за началото на 2012 година.

Photum

Много приятна тема, която превръща вашият блог в семпъл и изящен портфолио сайт. Ориентиран, основно към фотографите, но въпреки това, може умело да го преправите, така, че да представите на потребителите си, проектите, които сте създали.

Снимка на Photum

Официален сайт Демонстрация Свали Photum

Bizz

Bizz е безплатна premium тема, насочена основно към бизнес потребителите, като им дава възможност да представят своята дейност и кратно портфолио с изградени от тях проекти. Много елегантна и изчистена тема с специална блог секция и допълнителни екстри, които ще покажат сериозност пред вашите посетители.

Снимка на Bizz

Официален сайт Демонстрация Свали Bizz

JobPress

Желали ли сте някога да си отворите свой собствен сайт за обяви? С JobPress вашата мечта ще стане реалност. Потребителите могат да пускат обяви, а вие като администратор, можете да ги преглеждате и публикувате. Темата е безплатна и с много приятен дизайн.

Снимка на JobPress

Официален сайт Демонстрация Свали JobPress

Lysa

Елегантна, изчистена и оптимизирана за бързо отваряне тема с допълнително Premium функции. Темата е с неутрални цветове, две менюта и куп други допълнителни опции, които ще ви помогнат да изградите страхотен блог.

Снимка на Lysa

Официален сайт Демонстрация Свали Lysa

Mangos

Mangos е тема предназначена по-скоро за персонален блог. Много приятен дизайн с слайд функция и поддръжка на умалени изображения в  началната страница.

Снимка на Mangos

Официален сайт Демонстрация Свали Mangos

Marolitos Magazine

Безплатна новинарска тема. Приятна цветова гама, слайд функция и добра подредба на публикациите.

Снимка на Marolitos Magazine

Официален сайт Демонстрация Свали Marolitos Magazine

Famiret Mag

Famiret Mag е малкото братче на темата по-горе. Разликите са малки, но съществени. За разлика от Marolitos Magazine, Famiret Mag е с 3 колонна схема. Отново с слайд функция и малко по-свежи цветове.

Снимка на Famiret Mag

Официален сайт Демонстрация Свали Famiret Mag

Myst

Още една много готина wordpress тема. Предназначена основно за новинарски сайт. Големите изображения към всяка публикация, правят темата идеална за фотоблог.

Снимка на Myst

Официален сайт Демонстрация Свали Myst

Designer

Красива и модерна wordpress тема. За разлика от останалите, тук е наблегнато основно на съдържанието и по-скоро на графичното съдържание. Подходяща за портфолио на дизайнери, илюстратори или фотографи.

Снимка на Designer

Официален сайт Демонстрация Свали Designer

Grid Portfolio

Още една много лека и приятна портфолио тема. Тук отново няма да видите кой знае какви графики, но пък за сметка на това има много приятна три колонна подредба. Отново безплатна и подходяща както за дизайнер, илюстратори, фотографи и уеб разработчици.

Снимка на Grid Portfolio

Официален сайт Демонстрация Свали Grid Portfolio

Това бяха най-хубавите и приятно изглеждащи теми, които успях да намеря за вас в началото на 2012 година. Сигурен съм, че ще излязат още много нови и интересни безплатни wordpress теми и ще се постарая с времето да ви представям най-интересното на което съм попадал.

Надявам се тези 10 красиви теми да са ви харесали и най-вече се надявам да ви влязат в употреба за ваши нови проекти или клиентски сайтове.

Ще се радвам да чуя вашите коментари или да разгледам сайтове, които сте изградили благодарение на тези wordpress теми.

Може би ще ви е интересно да прочетете и следните статии:

Искате ли да се информирате за всичко ново покрай Професионалното блогване, преди всички останали?

Абонирайте се, чрез нашият RSS фийд или си направете напълно безплатен абонамент по е-мейл.

{ 2 коментара }

Андрей Димитров февруари 1, 2012 в 5:13

Букмарквам си страницата. Ако ми потрябва свежарска тема за сайт, първо ще погледна тези.
Благодаря ти за споделянето.

Андон Иванов февруари 1, 2012 в 5:44

Явно тази година ще се набляга основно на разработката на безплатни портфолио и новинарски теми за Wordpress.

Поемам ангажимента от време на време да следя за нови теми и съответно ще споделя още интересни попадения ;)

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация