Полезни SEO инструменти за успешна оптимизация на вашият блог

by Андон Иванов on 24.02.2012

Ако сте решили да се занимавате с професионално блогване няма как да се разминете и с добра оптимизация на вашият блог. Това е почти толкова важно, колкото и продуктите/услугите, които сте решили да предлагате на вашите клиенти/посетители. Просто няма начин да очаквате, че ще продавате, ако няма на кого да го продавате.

Естествено има много варианти вашият сайт да се сдобие с посетители, но най-евтиният като инвестиция в време и пари си остава оптимизирането за търсачки и докато рекламните кампании са моментен метод за реклама, то при оптимизацията нещата са по-скоро в дългосрочен план. Инвестирате в началото, като за рекламна кампания и после само през определен период от време поддържате темпото, така, че сайта ви да стои на топ позиции и да ви докарва посетители, след което тези потребители да ги превърнете в ваши доволни клиенти.

Днес няма да обяснявам процеса как точно да си направите цялостна оптимизация, а по-скоро да следите как се справя сайта ви в Интернет, което ще ви подскаже как да реагирате при определени ситуации или иначе казано имам намерение да ви дам сайт с много полезни SEO инструменти, които ще ви помогнат да разберете доколко оптимизиран е блога ви.

Какви SEO инструменти ползвам?

В Интернет буквално е претъпкано с инструменти, които ще ви помогнат с SEO-то на вашият сайт, но много рядко се намират качествени и безплатни инструменти, а платените са почти винаги безумно скъпи. Казвам безумно, понеже поне според мен, качествените SEO продукти се предлагат предимно за професионалисти, което само по себе си подсказва, че и цената е такава, като за хора, които си вадят с това хляба.

През годините работа в SEO бранша съм ползвал редица програми за метрики, субмитване и какво ли не свързано с SEO-то, както безплатни, така и платени. Попадал съм на страхотни безплатни инструменти, както и съм попадал на платени алтернативи, които струват страшно много, а реално не вършат почти никаква работа.

В края на краищата в момента това което ползвам са основно безплатни онлайн инструменти за проверка на връзките в сайта, статистика на посетителите и тяхното държание и естествено следене на PageRank и позиции на сайта в SERP-а на Google.

Къде да намеря безплатни SEO онлайн инструменти?

Докато при SEO програмите предназначени за Desktop потребители има най-разнообразни продукти в онлайн индустрията реално има много малка разлика в функциите на различните онлайн SEO инструменти и почти всеки инструмент на когото ще попаднете ще ви свърши почти една и съща работа ( естествено има някой изключения ) и понеже знам, че търсенето на подобни неща отнема доста време, реших да ви споделя един страхотен сайт с SEO инструменти и съвети в който всичко е накуп.

Хубавото е, че освен полезните съвети, които се поднасят на потребителите желаещи да се научат как да правят SEO на своите сайтове, въпросната страница предлага и SEO инструменти, добавки за браузери и още по-важното – инструменти с които можете да изградите напълно безплатно своята linkbuilding кампания.

Смятам, че няма нужда от повече думи и преди да съм ви отегчил ви предлагам да погледнете и сайта Seo-Tricks

Може би ще ви е интересно да прочетете и следните статии:

Искате ли да се информирате за всичко ново покрай Професионалното блогване, преди всички останали?

Абонирайте се, чрез нашият RSS фийд или си направете напълно безплатен абонамент по е-мейл.

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация