Момчил Марчев – SEO, SMM, PPC, ORM специалист

by Андон Иванов on 21.11.2014

momchil

При нас е Момчил Марчев – SEO, SMM, PPC, ORM специалист в О Ди Ес

Здрасти, как я караш?

Добре, шавам, в серп-а, извън него, социализирам се във Фейса (нормален младеж на 40), нощен живот по малко, някакво спане, жив съм значи. Мърдам криейтив, шавам соушъл, лайквам, радвам се буйно на природата като се махна от София, чета доста тази година, за добро е, почнах да пиша, много ми се пише:)

Някакви иновации последите месеци?

Да, в HR посока, бях много подценил това изкуство, почнах да се образовам, посетих няколко курса на умни глави. Поналях си малко серуми срещу вампири служители:), майтап беее, аз си бях виновен:)
Сега се опитвам да направя себе си систематичен и подреден, помагам и на колектива да се социализира правилно, да постигнем ергономия на клика :) – всичко да става на три клика макс:), разбирай да няма излишни движения, напрежение, недоизказани мисли и недовършени задачи. По принцип обаче съм си роден за визионерската част, дай ми да „кириза с третото око“ :)

Почнахме чужбинските направления – темплейти за основните опън сорс платформи и т.н.
Търсим си фирми в чужбина, за да им станем под изпълнители, в крайна сметка уеба ни е на световно ниво и на 10 години.


А досега, как си я карал с все пак голяма фирма?

Ами на честна дума я карах, ама не стана:) Не знам дали ме схващаш, но спецовете ги оставях да си шарят сами по задачите, помагах на стажантите и новите. Тя, другарката ми в живота винаги се е занимавала с уебаджиите, аз уж със сеотата и сошълите, но и винаги с продажбите. Явно така като съм бил гушнал много длъжности съм омазал HR приоритетите. Без малко да стане както обича да казва Шишо Бакшишо, да гушна …:)

И какво стана?

Нищо – Пингвина няма да ни прости и скоро в Шенген няма да влезем :)
Ами за малко да бумне цялата фирма, то да не си добър ръководител е като да нямаш право да караш въобще влака в някаква посока. Трябва да владееш, да познаваш, да осмисляш психологически, за теб да е обозрим всеки един служител (неее, не като прочетена книга, всичко е в динамика), да можеш да го хелпнеш, коригираш, поощриш. Да, на Балканския полуостров има нужда и от наказания за неизпълнени норми, няма как, пробвах. Не бива да ставаш и изповедалня, прекаленото другаруване също не е гениалната идея, само Исус е бил другар с всички, но и той не е допускал всички до себе си, особено, когато е медитирал на скалата и отправял молитвата си:)
На запад си взимаш управител и си се занимаваш с това, което те бива, даже е по-добре ако си криейтив ориентиран, един да е пазвантина, ти си иновираш и артваш.

Да, плащаш си за кефа, ама кефа може да е пълен ако уцелиш човека:)

А държавата … тя как е … помага ли?

Опсааа, Държавето и жълтопавето, скинаа синджира таа година.

Не ми се говори за политика, покрай услугата ни онлайн репутация прогледнах в дълбочина кой кой е и ми се приплака. Има много път да извървим :)

Хаш тага КОЙ е нашия затвор, той е виновен за липсата на средна класа, на етикеция, морал и взаимно уважение между хората. А има просто правило – няма средна класа, няма читав бизнес, всичко е на приливи и отливи – делаверус генералисимус – Рекет сдаден, рекет скатан (вместо – рапорт даден, рапорт приет).

Май не си оптимист?

Май ми зададе само сериозни въпроси. Нещо май ш’са търкаляме:) Майтап бе, ама усетих „колебание в силата“:) Ти?

Аз задавам въпросите, забрави ли?
Айде тогава, кажи нещо за хоби?

Ами психология и социология, с езотеро елементи. Туризъм, риболов, но рядко за съжаление, ангажимент си е. Вътрешно обзавеждане – истинска страст, когато хванах за първи път компютър – това беше идеята – вътрешен дизайн, ще видим …

SEO – оптимизация на сайт – какво е то за теб?

Шаманизъм :) най-променящата се услуга, но най-честната към клиента, има трафик, таргетиран, има, плащат, усмихват се и до следващия месец. Другите неща са все с някакъв спорен резултат, тълкувателни, сложни, тромави…, вече правенето на сайт, с издундуркването на клиента ми се струва като тежка атлетика :)

Ами, благодаря ти!

И аз!

Може би ще ви е интересно да прочетете и следните статии:

Искате ли да се информирате за всичко ново покрай Професионалното блогване, преди всички останали?

Абонирайте се, чрез нашият RSS фийд или си направете напълно безплатен абонамент по е-мейл.

Оставете коментар

Предишна публикация