Директория за туризъм или какви са преимуществата на тематичните директории за статии.

by Андон Иванов on 07.03.2012

Все по известен става методът да си набавяме безплатни връзки с помощта на директории за статии, което всъщност е и супер, понеже колкото повече и по-разнообразни са връзките, толкова по-напред избутваме сайта си в SERP-а на Google.

От няколко месеца, обаче се появи нова тенденция, да се създават тематични директории за статии, като целта е да се получават тематични връзки, които са още по-ценни. Например, ако имате сайт на тема Туризъм, Почивки или Хотели, много по-добре ще е да получите връзка от сайт с статии на тази тема. Както следва, ако сайта ви е на Туристическа тематика, ще е добре да пускате своите статии в Директория за туризъм.

Нека продължим с примера за директорията за туризъм и какъв реално е плюсът на подобни директории за статии.

Понеже в тази туристическа директория ще има основно статии на тема туризъм и почивки с времето тя ще става все по-силна и по-тематична. Ще започне да се класира добре по дадената тема и когато публикуваме статия в нея по темата. Естествено с връзки към нашите сайтове на тема туризъм, ще получаваме по-силни връзки и това ще изтласка нашият сайт все по-напред и по-напред.

Естествено и стандартните директории за статии помагат, но искам да наблегна, че тематичните връзки са много по-силни от тези, които нямат нищо общо с темата на вашият сайт.

Виждаме все по-често как се променя всекидневно алгоритъма на най-ползваната и известна търсачка – Google. Буквално с всеки изминал ден се появява нещо ново, филтрират се сайтове и връзките от сайтове, които не са свързани с темата на сайта към когото слагаме връзка стават все по-слаби и некачествени. Именно затова се появиха все повече директории, които са на конкретна тема и се приемат само такива статии.

Всички тези неща, които описах до тук се случват в момента и съм сигурен, че все повече идеята за тематичните статии ще еволюира и след време въпросните директории за туризъм ще се превърнат в блогове с guestpost елемент с идеята да прикрият своята идентичност, което всъщност не е лоша идея и доста от колегите го правят.

Надявам се статията да ви е била полезна и приятна за четене. Естествено очаквам и вашите коментари по темата.

Може би ще ви е интересно да прочетете и следните статии:

Искате ли да се информирате за всичко ново покрай Професионалното блогване, преди всички останали?

Абонирайте се, чрез нашият RSS фийд или си направете напълно безплатен абонамент по е-мейл.

{ 4 коментара }

Марин Маринов март 23, 2012 в 12:41

Така е, наистина доста се променя алгоритама на чичо Г, а се очаква даже в скоро време да се промени целия чичо Г. А за тематичните директории за статии попадам само на тази, която е спомената, други засега несъм виждал в интернет пространството.

Андон Иванов април 10, 2012 в 20:22

Има доста тематични директории за статии, но повечето от собствениците предпочитат да не ги наричат директории за статии ( сещате се защо :) ) и в повечето случаи приличат на напълно нормален блог, като реално са по-скоро частни блогове с един вид гост публикации…

Полина Петрова май 25, 2012 в 20:27

Срещам доста блогове, които както споменахте приличат на частни блогове и имат гост статии. Но в много от случаите не е споменато по какъв начин може да се публикува пост там.

Андон Иванов юни 14, 2012 в 3:45

@Полина Петрова, все по-модерно стана човек да ползва лични директории за статии с наистина качествено съдържание, като по този начин избягва излишният спам и редакция на безсмислено съдържание, което се публикува или от ботове или от автори-оптимисти ;)

Още повече, че това е доста предпочитан метод от големи SEO компании, които избират да си създадат сами ресурс.

В момента в България се появиха доста директории за статии, така, че има поле за изява, но ако все пак се чудите кои са по-добрите директории за статии, които си заслужават, можете да погледнете в раздел „ПОЛЕЗНО“ в който съм публикувал списък на директориите, които си ползвам аз по принцип.

Коментарите за тази публикация са забранени.

Предишна публикация

Следваща публикация